Selecteer een pagina

Lente-uisoep

do 15 jun 2023 | 0 Reacties

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bosje lenteuitjes of bosuitjes
  • 2 kleine aardappel
  • 2 mespunt kerriepoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1/2 groentebouillontablet met minder zout
  • 100 ml halfvolle melk
  • 400 ml water

Bereidingswijze

  1. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Houd een lepel ringetjes ui achter voor garnering.
  3. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
  4. Fruit de lente-ui met de kerrie in de margarine zacht.
  5. Voeg de blokjes aardappel, 400 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met de melk.
  8. Strooi er de achtergehouden ringetjes ui over.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *